Pirkanmaan vaalipiirin osalta voidaan mielenkiinnolla nyt odottaa Sanna Marinin omaa menestystä ja lähinnä sitä, että kuinka paljon hän kerää lopulta ääniä, koska hänelle tulee niitä varmasti erittäin paljon. SDP on Marinin ansiosta edelleen tässä vaalipiirissä melko vahvoilla, mutta lisäksi Kokoomus ja Perussuomalaiset ovat myös parantamassa asemiin ja tavoittelevat lisäpaikkaa. Sen sijaan Keskusta on vaarassa nyt menettää toisen paikan, kun taas Vihreät lähinnä tyytyvät varmistamaan nykyiset kaksi paikkaa.

Demarit saivat viime vaaleissa etenkin Sanna Marinin suosion avulla niukasti viidennen paikan, jonka tuolloin sai kokenut konkariedustaja Jukka Gustafsson, joka ei nyt enää asettunut ehdolle. Uutena nimenä on tulossa näyttävästi aluevaalien ääniharava Lauri Lyly, joka puolestaan kerää näin tehokkaasti vanhempien ihmisten ääniä. Tampereelle siirtynyt ja paljon julkisuudessa ollut Ilmari Nurminen pääsee myös helposti läpi, mutta Marinin suosion takia äänimäärä ei välttämättä enää nyt kasva. Luultavasti valtavan äänimäärän keräävä Marin puolestaan vie tilaa muilta naisilta, mutta kokeneen Pia Viitasen tähti on muutenkin ollut laskussa ja äänimäärä saattaa nyt laskea. Viime vaaleissa komean paluun tehnyt Marko Asell on todennäköisesti listan viides läpimenijä, mutta saa olla nyt kuitenkin tarkkana uuden ehdokkaan Ville Merisen kanssa, joka puolestaan kilpailee Hanna Laineen kanssa varapaikasta ja epätodennäköisestä lisäpaikasta.

Kokoomus tavoittelee nyt vaalipiiristä tosissaan yhtä lisäpaikkaa, joka voi olla nyt mahdollinen varsinkin sen ansiosta, että välillä takaisin pormestariksi lähtenyt Anna-Kaisa Ikonen tuli lopulta ehdolle. Aiempien vaalien ääniharava Sofia Vikman säilyttää helposti edelleen paikkansa listan kakkosnimenä, mutta sen sijaan miesten välillä on tulossa hyvin tiukkaa kilpailua lopuista paikoista. Nykyisistä edustajista Pauli Kiuru on vahvistanut melko hyvin asemansa, joten hän on luultavasti nyt melko vahvoilla jatkoon. Sen sijaan Arto Satonen on aiemmin ollut jo melko lähellä putoamista, mutta nyt hänen voi kuitenkin arvioida menevän listalta neljäntenä edelleen läpi. Sen sijaan varasijalta Ikosen tilalle noussut Jari Kinnunen joutuu nyt käymään tiukan kilpailun mahdollisesta lisäpaikasta, koska listalta saattaa nyt löytyä eräitä kohtuullisen vahvoja nimiä.

Perussuomalaisilla on myös kohtuullisesti mahdollisuuksia yhteen lisäpaikkaan, mutta sen sijaan osa nykyisistä kansanedustajista on menossa nyt vaihtoon. Listan vahvimpana ehdokkaana luultavasti edelleen viime vaaleissa menestynyt Sami Savio, vaikka puolueen vahvimpiin paikkakuntiin lukeutuvalta Ylöjärveltä on toinenkin ehdokas. Puheenjohtajaehdokkaana ollut Sakari Puisto säilyttää luultavasti paikkansa kohtuullisen helposti, mutta pois jäävän Veikko Vallinin tilalle on tulossa nuorten ääniä keräävä Joakim Vigelius, joka on tehnyt erittäin vahvaa nousua politiikassa. Sastamalan ehdokas Miko Bergbom taas oli aluevaaleissa puolueen ääniharava ja voi päästä läpi, kun varapaikalta eduskuntaan yrittävä Lassi Kaleva saattaa kilpailla nyt puolueen mahdollisesta lisäpaikasta. Sen sijaan melko tuntemattomaksi jäänyt Veijo Niemi ei menestynyt aluevaaleissa ja saattaa nyt pudota, koska hän joutuu myös Lempäälässä kilpailemaan puolueen äänistä toisen ehdokkaan kanssa, joten luultavasti nuoret ehdokkaat menevät nyt reippaasti hänestä ohi.

Vihreät olivat puolestaan viime vaaleissa melko lähellä saada kolmannen paikan, mutta tähän ei ole nyt ainakaan paljoa mahdollisuuksia, kun Satu Hassi jää pois eduskunnasta. Sen sijaan puolueessa näyttävästi edennyt nykyisen eduskunnan kuopus Iiris Suomela voi säilyttää helposti paikkansa, mutta luultavasti hän ei kerää nyt kuitenkaan erityisen isoa äänimäärää. Paluuta eduskuntaan yrittävä Oras Tynkkynen saattaa onnistua siinä nyt helpommin, koska viime vaaleissa hän onnistui pääsemään lopulta varapaikalle, mutta Jaakko Mustakallio voi kilpailla paikasta kuitenkin hyvin tiukasti. Vasemmistoliitolla taas on kohtuullisen hyvät mahdollisuudet ottaa nyt Anna Kontulan johdolla toinen paikka, mutta demarien menestys voi tässä vaalipiirissä kuitenkin haitata sen verran paljon, ettei lisäpaikkaa voi pitää varmana.

Keskusta on isossa vaarassa menettää nyt lopulta toisen paikkansa, joten puolueen istuvat edustajat joutuvat käymään tiukan kilpailun uudelle kaudelle pääsemisestä. Nykyiset edustajat Arto Pirttilahti ja Jouni Ovaska olivat viime vaaleissa hyvin tasaväkiset, mutta nyt ensimmäisen kauden istuneen Ovaskan voi arvioida olevan todennäköisesti vahvempi, joten Pirttilahti voi olla nyt vaarassa pudota kolmen kauden jälkeen. Kristillisdemokraatit säilyttävät luultavasti ainoan paikkansa edelleen kohtuullisen helposti, joten puolueen nykyinen edustaja Sari Tanus voi päästä nyt uudelle kaudelle.

Paikkaennuste:

SDP, 5

Kokoomus, 4-5

Perussuomalaiset, 4-5

Vihreät, 2

Vasemmistoliitto, 1-2

Keskusta, 1

Kristillisdemokraatit, 1