Vaarassa: Jari Ronkainen, Martti Talja

Vahvoilla: Johannes Koskinen, Lulu Ranne, Sari Jokinen

Demarit pysyvät normaaliin tapaan Hämeen vaalipiirin suurimpana puolueena, jonka kärkiehdokkaana on puolueen kokeneimpiin edustajiin lukeutuva Tarja Filatov. Myös toisetkin istuvat kansanedustajat tulevat nyt valituiksi uudelle kaudelle, mutta demarit saavat nyt varmasti takaisin viimeksi menettämänsä neljännen paikan, jonka ottaa neljän tauon jälkeen palaava entinen ääniharava Johannes Koskinen. Myös Vasemmistoliitto tulee säilyttämään edelleen yhden paikkansa, jonka melko varmasti ottaa nykyisin eduskuntaryhmää johtava Aino-Kaisa Pekonen. Myös Vihreille on tulossa jälleen yksi paikka, jonka puolue on menettänyt vuoden 2011 tappiollisissa vaaleissa. Viime kerralla eniten ääniä kerännyt Sari Jokinen voi olla nyt lähimpänä paikkaa, kun aiemmin eduskunnassa istuneen Kirsi Ojansuu-Kauniston äänimäärät ovat jo laskeneet selvästi.

Kokoomukselle taas ei ole luvassa vaalivoittoa, joten se pysyy vaalipiirin kakkosena ja ottaa edelleen kolme paikkaa. Puolueen istuvat edustajat ovat nyt kaikkein vahvimmilla tulla taas valituiksi, kun suosituimpana ehdokkaana on edelleen Sanni Grahn-Laasonen, joka yrittää nyt nousta koko vaalipiirin ääniharavaksi. Keskustan ykkösnimenä tässä vaalipiirissä on edelleen Juha Rehula, mutta toinen istuva edustaja Martti Talja joutuu vielä jännittämään läpimenoaan, mutta voi kuitenkin olla vielä melko vahvoilla jatkamaan. Eduskunnan konkareihin lukeutuvan Sirkka-Liisa Anttilan luopumisen seurauksena puolueella on useita ehdokkaita, jotka vielä saattavat yllättää ja kerätä hyvin ääniä.

Perussuomalaiset ottavat sentään kaksi paikkaa ja istuvista edustajista Rami Lehto menee varmasti läpi, mutta Halla-ahon vankkoihin tukijoihin lukeutuva Jari Ronkainen on vaarassa pudota eduskunnasta, koska viimeksi melkein yhtä hyvin menestynyt Lulu Ranne voi tällä kertaa olla häntä vahvempi ehdokas. Myös Kristillisdemokraatit menestyvät oppositiopuolueena varmasti niin hyvin, että 24 vuotta eduskunnassa ollut Päivi Räsänen on taas menossa komeasti läpi ja ottaa jälleen paljon ääniä.

Arvioidut paikat:

SDP, 4

Kokoomus, 3

Perussuomalaiset, 2

Keskusta, 2

Vasemmistoliitto, 1

Kristillisdemokraatit, 1

Vihreät, 1

yhteensä 14 paikkaa