Sunnuntain eduskuntavaaleissa voidaan jännittää reilusti monien ehdokkaiden ja puolueiden osalta, mistä teen tähän pienen koosteen ja luettelen asiat vaalipiireittäin.

Helsingissä voidaan paljon odottaa Terhi Koulumiehen pääsevän Kokoomuksen uudeksi kansanedustajaksi, mutta pitää vielä jännittää onko vauhti enää yhtä hyvä kuin viime kuntavaaleissa, joissa hän keräsi paljon ääniä. Hänen takanaan paikkaa kärkkyy myös Risto E.J. Penttilä, jonka perustama Nuorsuomalaiset jäi 1990-luvulla tähdenlennoksi ja lakkasi olemasta viiden vuoden jälkeen. Nyt on vielä epävarmaa tuleeko hän lopulta saamaan menestystä, jolloin hän ehkä tulisi räväkän Koulumiehen sijasta Kokoomuksen uudeksi edustajaksi, jos myös kaikki nykyiset edustajat pääsevät läpi. Vasemmistoliitossa taas voidaan jännittää sitä, että pääseekö pari kautta eduskunnassa pyörinyt Silvia Modig vielä uudelleen, vai menettääkö lopulta hän kuitenkin paikkansa esim. Veronika Honkasalolle. Kuntavaalien perusteella tämä ainakin on hyvin paljon mahdollista, jolloin myös tämä kummajainen olisi nyt pois eduskunnasta. Perussuomalaisissa taas voidaan odottaa Halla-ahon menestyksen takia, että tuleeko näille lopulta peräti kolme paikkaa, jolloin myös Mika Raatikainen tai joku muu voisi tulla nyt valituksi. Se taas on erittäin paljon mahdollista, että Keskusta jää lopulta ilman edustajaa, minkä seurauksena myös Kimmo Tiilikainen joutuisi nyt pois eduskunnasta.

Uudenmaan vaalipiirissä voidaan Kokoomuksen osalta nyt odottaa sitä, että tuleeko Jyrki Kataisen puoliso Mervi Katainen lopulta valituksi eduskuntaan ja tuleeko myös Pia Kauma jälleen valituksi. Tiukkaa voi tulla myös vielä kerran ehdolle asettuneella Eero Lehdellä, jos esimerkiksi läpimenijöiksi povatut Heikki Vestman ja Henrik Vuornos tulisivat lopulta valituksi. Vasemmistoliitto taas on saamassa toisen paikan, mutta vielä pitää jännittää sitä pääseekö Esko Seppänen takaisin politiikkaan. Demareille on lopulta ehkä tulossa vain yksi paikka lisää, mutta Kimmo Kiljusen paluu eduskuntaan voi silti olla hyvin mahdollinen. Vihreille puolestaan voi tulla peräti kolme lisäpaikkaa, kun melko varmana läpimenijänä on pidetty ainakin Pirkka-Pekka Peteliusta, jonka tie olisi näin kulkenut Pulttiboisista nyt lopulta eduskuntaan. Kun Perussuomalaisille voidaan lopulta odottaa jälleen menestystä, niin voidaan jännittää vielä sitä, että meneekö läpi myös näiden suvaitsevainen ja vasemmalle kallistunut edustaja Arja Juvonen. Sinisille taas olisi luvassa sentään yksi paikka, joka ei mahdollisesti kuitenkaan mene Sampo Terholle, vaan edellisissä vaaleissa paljon ääniä saaneelle ja edelleen melko arvostetulle Jussi Niinistölle.

Varsinais-Suomessa taas RKP joutuu näissä vaaleissa käymään melkoista kuolinkamppailua pitääkseen ainoan paikkansa, minkä epäonnistuessa tulee käymään sillä tavalla, että Perussuomalaiset saavat edelleen varmasti kolme paikkaa. Satakunnan vaalipiirissä taas Kokoomus voi nyt ottaa jälleen kaksi paikkaa, mutta pudonneen kannatuksen takia se kuitenkaan ei ole yhtään varmaa, jolloin demarit vielä saavat otettua kolmannen paikan. Hämeessä taas voidaan odottaa paljon sitä, että Päivi Räsänen uusii helposti edelleen paikkansa. Pirkanmaan vaalipiirissä on vahvasti Anna-Kaisa Ikonen tulossa uutena eduskuntaan, mutta Sofia Vikman voi kuitenkin olla edelleen Kokoomuksen äänikuningatar. Nykyisistä edustajista paikkansa on eniten vaarassa menettää Harri Jaskari, jos puolestaan Arto Satosen äänimäärä ei enää tule laskemaan. Demarit ovat nyt saamassa viidennen paikan, jonka saattaa lopulta jopa ottaa paluuta yrittävä Marko Asell. Sen sijaan Vasemmistoliitto ei välttämättä tule saamaan toista paikkaa, koska Perussuomalaiset ovat saamassa Pirkanmaan vaalipiiristä nyt sentään kolme paikkaa.

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä pitää vielä jännittää sitä, että ottaako Lenita Toivakan jättämän paikan lopulta Nina Rasola vai meneekö näin, että lopulta se kuitenkin lipsahtaa jollekin miehistä ja ehkä näistä jopa Kaj Turuselle. Lisäksi voidaan odottaa sitä, että palaako Jouni Backman enää toista kertaa eduskuntaan vai pääsekö hänen sijasta Niina Malm läpi, jolloin demarien kaikki viisi paikkaa menisivät lopulta naisille. Kristillidemokraatit ovat saamassa eduskuntaan yhden paikan ja nyt sen on saamassa eduskuntaan palaava Sakari Smeds, mutta sen sijaan Sininen tulevaisuus on jäämässä ilman paikkaa ja entinen ääniharava Jari Lindström on putoamassa eduskunnasta. Savo-Karjalan vaalipiirissä taas molemmat Sinisen tulevaisuuden edustajat ovat menettämässä paikkansa, mutta sen sijaan Vihreät voivat saada toisen paikan ja demarit peräti neljä edustajaa, kun Keskustaa uhkaa nyt peräti kahden paikan tappio. Vaasassa taas voidaan odottaa paljon Susanna Kosken putoamista yhden kauden jälkeen, mikä varmasti tulee aiheuttamaan enemmän iloa ja riemua kuin surua muissa ihmisissä. Sininen tulevaisuus taas ei näytä Kansalaispuolueen kanssa tehdyn vaaliliiton avulla yltävän kuitenkaan paikkaan, jolloin veteraaniedustaja Raimo Vistbackan paluu ei tulisi nyt enää toteutumaan.

Keski-Suomen vaalipiirissä taas odotetaan sitä, että menettääkö Keskusta lopulta kaksi paikkaa nykyisistä neljästä paikasta, kun Pekkarinen jää pois eduskunnasta. Lisäksi Vihreät saattavat ottaa Touko Aallon johdolla toisen paikan, mutta toinen paikka voi tulla edelleen myös Perussuomalaisille, jolloin tämän ryhmässä pysyneen Toimi Kankaanniemen putoaminen ei välttämättä ole vielä aivan kirkossa kuulutettu. Oulussa taas jännitetään eniten sitä, että kuinka paljon Juha Sipilän edellisten vaalien iso ja valtava äänimäärä nyt laskee, mutta pysyykö siitä huolimatta hän edelleen isona ääniharavana. Lapin vaalipiirissä voidaan edelleen odottaa yhtä paikkaa myös Perussuomalaisille, muta Keskustan listalla taas Mikko Kärnä yrittää vahvasti paluuta eduskuntaan, jolloin yksi nykyisistä edustajista menettäisi nyt paikkansa.