Toukokuun lopulla ovat vuorossa europarlamenttivaalit silloin, kun eduskuntavaaleista ei varmasti ole vielä kunnolla toivuttu. Näissä eurovaaleissa on ehdokkaana myös useita tunnettuja poliitikkoja, joiden voidaan odottaa nyt keräävän paljon ääniä. Perussuomalaiset ovat saaneet nyt ehdolle muun muassa Laura Huhtasaaren, joista eduskuntavaalien menestyksen jälkeen voidaan odottaa näiden vaalien ääniharavaa. Perässään hän saattaa vetää sinne pari muuta ehdokasta, mutta istuvan europarlamentaarikon Pirkko Ruohonen-Lernerin kannatus voi olla heikompaa, koska hänen voidaan katsoa olevan hyvin paljon lähellä Sinisiä. Sen sijaan Keskustan tunnetuin ja varmasti myös arvostetuin ehdokas on eduskunnassa 40 vuotta ollut Mauri Pekkarinen, joka nyt melko varmasti nousee puolueensa ääniharavaksi. Demareista yrittää eduskunnasta luopunut Eero Heinäluoma, joka varmasti kerää myös eniten ääniä puolueessaan. Demarit ovat saamassa edelleen vain kaksi paikkaa, koska edellisissä vaaleissa kannatus jäi sen verran alhaiseksi, mutta nyt myös Keskustan paikkojen määrä voi pudota kahteen.

Keskustalle vielä näissä vaaleissa tulee aiheuttamaan jonkin verran harmia Paavo Väyrynen, joka oli viisi vuotta sitten yksi eurovaalien suosituimmista ehdokkaista. Nyt eduskunnasta pudonnut Väyrynen yrittää vielä takaisin europarlamenttiin, mutta vuoden 2014 äänimäärän voi odottaa tippuvan ihan reilusti. Nykyisin Väyrysen puolueena on Tähtiliike, jonka muut ehdokkaat luultavasti keräävät aivan mitättömästi ääniä, joten Väyrynen on käytännössä nyt ilman mitään vetoapua. Hän voi kerätä itse vielä niin hyvin ääniä, että sellaisella äänimäärällä pääsisi vielä jonkun suuremman puolueen listalta läpikin, mutta Tähtiliikkeessä kaikilla muilla ehdokkailla on ehkä mitättömän vähän kannatusta. Väyrynen tulee varmasti olemaan kuitenkin tyytyväinen siitä, jos hänen puolueensa kannatus on lopulta näissä vaaleissa parempi kuin Sinisen tulevaisuuden. Eduskuntavaaleissa Paavo Väyrynen oli ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä, jossa äänimäärä jäi lopulta niin pieneksi ja vaatimattomaksi, että hän ei ollut mitenkään voinut odottaa niin huonoa vaalimenestystä. Presidentinvaalit sujuivat Väyryseltä niin hyvin ja menestyksekkäästi, että näin kehno ja huono menestys eduskuntavaaleissa tuli nyt vähän yllätyksenä.

Nyt voidaan eurovaaleissa kuitenkin odottaa, että Väyrynen saa vielä ainakin kohtuullisen hyvin ääniä, koska luultavasti hän kerää niitä pohjoisesta vahvimmilta tukialueiltaan ja etunenässä Lapin alueelta. Näillä alueilla Väyrynen tulee vielä ottamaan Keskustalta niin paljon ääniä, että Keskusta saa nyt Pekkarisen johdolla melko varmasti ainoastaan kaksi paikkaa. Pohjoisessa Suomessa voidaan odottaa Väyrysen keräävän vielä paljon ääniä ja olevan suosituimpia, mutta etelässä hänen menestys tulee jäämään melko vaatimattomaksi. Edellisten vaalien suosituista ehdokkaista poissa ovat nyt Rehn ja Jäätteenmäki, joten kaikki vuonna 2014 valitut Keskustan ehdokkaat puuttuvat nyt listalta. Eurovaalien jälkeen Väyrynen saattaa kuitenkin vielä kehua sillä, että keitä kaikkia eduskuntapuolueiden tunnettuja ehdokkaita paremmin hän lopulta menestyi. Nämä vaalit saattavat hänellä kuitenkin jäädä viimeiseksi näyttäväksi esiintymiseksi politiikan osalta, koska hänellä ei ole paljoa mahdollisuuksia tulla enää valituksi ja näin hänen poliittinen uransa on lopulta päättymässä. Paavo Väyrynen on kuitenkin edelleen kaupunginvaltuutettuna ja ensi vuonna hänen uransa poliitikkona on jatkunut kokonaiset 50 vuotta.