Vaarassa: Arto Satonen tai Harri Jaskari sekä Pertti Hakanen, Olli-Poika Parviainen, Tiina Elovaara

Vahvoilla: Anna-Kaisa Ikonen, Oras Tynkkynen, Iiris Suomela, Veikko Vallin, Jouni Ovaska

Demarit ovat nyt nousemassa tauon jälkeen Pirkanmaan vaalipiirin suurimmaksi puolueeksi, koska näille olisi luvassa yksi paikka lisää. Nykyiset edustajat uusivat melko varmasti paikkansa, kun Sanna Marin on hyvässä nousussa ja voi kuntavaalien tavoin olla nyt suurin ääniharava. Näistä puolestaan eduskunnan kuopuksen Ilmari Nurmisen ura on ollut nousussa ja veteraaniedustaja Jukka Gustafssonin taas laskussa, kun hänet syrjäytettiin hallituksesta sivuun jo vuonna 2013. Vasemmistoliitto puolestaan on tässä vaalipiirissä ihan siinä rajalla, että saako se nyt jälleen kaksi paikkaa, mutta Anna Kontula tulee taas olemaan selvästi suosituin ehdokas. Vihreät puolestaan lähtevät vielä näihin vaaleihin europarlamentin jälkeen viime vaaleissa eduskuntaan palanneen Satu Hassin johdolla, joten vihreille olisi nyt melko vahvasti tulossa Pirkanmaalla jo kolmas paikka. Nykyisen edustajan Olli-Poika Parviaisen paikka on hyvin paljon uhattuna, koska häntä ahdistelevat paluuta yrittävä ja viimeksi luopunut Oras Tynkkynen sekä Tampereen kuntavaaleissa hyvin ääniä saanut Iiris Suomela.

Kokoomus taas pitää vähintään entiset asemansa Pirkanmaalla, koska sillä on ehdokaslista tullut jopa vähän edellistä kertaa vahvemmaksi. Puolueen ääniharava on kaksissa edellisissä vaaleissa ollut persoonaltaan räväkkä Sofia Vikman, joka voi menestyä taas näissäkin vaaleissa melko hyvin ja pärjätä edelleen myös ulkonäöllään. Hänet kuitenkin haastaa Kokoomuksen sisällä tiukkaan kilpailuun Tampereen edellinen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, joka sai paljon ääniä kuntavaaleissa ja tulee nyt sen perusteella valituksi eduskuntaan. Hänen tieltään saattaa joutua väistymään entinen puoluesihteeri Harri Jaskari, joka on jo aiemmilla kerroilla päässyt aivan rimaa hipoen kansanedustajaksi. Toinen mahdollinen putoaja voi olla puolueen keskeinen edustaja Arto Satonen, joka menetti viimeksi paljon ääniä ja oli tuolloin jo hyvin lähellä pudota Kimmo Sasin sijaan pois. Hän on kärsinyt eduskuntatyössä pieniä tappioita, kun aluksi Orpo halusi vaihtaa hänet pois eduskuntaryhmän johdosta vuonna 2016. Kristillisdemokraatit saavat varmasti edelleen yhden paikan, joka olisi nyt menossa toisen kerran Sari Tanukselle.

Keskusta menettää nyt kolmannen paikan, jonka se viime kerralla onnistui saamaan helposti. Nykyisistä edustajista Pertti Hakanen on vaarassa pudota eduskunnasta, koska edellinen puoluesihteeri Jouni Ovaska voi ottaa nyt hänen paikkansa, koska tämä saattaa myös kerätä eduskunnan jättävän laulumiehen Mikko Alatalon vanhoja ääniä. Perussuomalaisille taas on tulossa vähintään kaksi paikkaa, mutta kolmas paikka on myös varmasti hyvin mahdollinen. Puolueen ainoaksi kansanedustajaksi jäänyt Sami Savio pääsee uudelle kaudelle, mutta uutena ja vahvana ehdokkaana mukaan on tulossa Veikko Vallin, joka oman yhteislistan ääniharavana siirtyi Tampereen valtuustossa lopulta Perussuomalaisten ryhmään. Kolmannelle sijalle on tarjolla useita vahvoja miesehdokkaita, mutta eläkkeelle siirtyvän aiemman ääniharavan Lea Mäkipään jälkeen puolueella ei ole vahvaa naisehdokasta. Sininen tulevaisuus menettää varmasti kaikki paikkansa ja Tiina Elovaara joutuu pois eduskunnasta, kun taas toiset Sinisten ryhmään loikanneet edustajat päättivät jo siirtyä eläkkeelle.

arvioidut paikat:

SDP, 5

Kokoomus, 4

Vihreät, 3

Perussuomalaiset, 2-3

Keskusta, 2

Vasemmistoliitto, 1-2

Kristillisdemokraatit, 1

yhteensä 19 paikkaa