Perussuomalaisten kannatus on tämän kauden aikana vaihdellut melko paljon ja tällä hetkellä se on pysytellyt melko alhaalla, mutta on kuitenkin melko lähellä edellisten vaalien kannatuslukemia. Viime vaaleissa persujen kannatus nousi reilun kymmenen prosentin tasolta vasta ihan viimeisinä kuukausina, jolloin persut olivat lopulta ihan vähällä nousta ennakkosuosikin eli demarien ohi suurimmaksi puolueeksi, kun lopulta näille tuli sitten vain yksi paikka vähemmän. Vaalikauden ensimmäisenä vuotena persujen kannatus olikin sitten hyvin korkealla ja selvästi ykkösenä, mutta koronakriisin alkaminen lopulta nosti kuitenkin Marinin ja demarit selvästi keulille, mutta nyt Kokoomus ja Perussuomalaiset ovat siirtyneet kannatusluvuissa vastakkain kauden alkuun verrattuna. Tulevissa eduskuntavaaleissa Kokoomuksesta on hyvin varmasti tulossa suurin puolue, mutta persut ja demarit saattavat käydä lopulta viime vaalien tavoin hyvin tiukkaa kilpailua tällä kertaa toisesta sijasta. Perussuomalaisissa voidaan odottaa nyt melko paljon sitä, että meillä tapahtuu vielä hyvin samalla tavalla kuin äsken Ruotsissa, jossa Ruotsidemokraatit nousivat loppusuoralla hyvään tulokseen ja suurimmaksi oikeistopuolueeksi myös pudottaen samalla demarit hallituksesta. Ruotsissa demarit olivat kuitenkin selvästi suurin puolue ja samalla myös vaalien voittaja, mutta täällä persut voivat puolestaan haaveilla Marinin ja demarien päihittämisestä nousten sitten toiseksi.

Perussuomalaiset ovat myös kohtuullisen hyvin pitämässä nykyiset asemat ja eräissä vaalipiireissä voi tulla jopa lisäpaikka, joten puolueella on hyvät mahdollisuudet ainakin säilyttää nykyinen paikkamäärä eduskunnassa. Helsingissä on hyvin todennäköisesti edelleen tulossa nykyiset kolme paikkaa, kun Jussi Halla-aho saa edelleen varmasti paljon ääniä ja voi olla taas jopa vaalien äänikuningas. Kahdesta muusta paikasta on tulossa vähän enemmän kilpailua, mutta luultavasti Mari Rantanen säilyttää helposti paikkansa, kun sen sijaan Tom Packalen saattaa mennä nyt vaihtoon eduskunnasta. Hänen äänimäärä jäi lopulta myös kuntavaaleissa niin heikoksi, että tilalle nousee todennäköisimmin viimeksi pudonnut Mika Raatikainen tai sitten joku yllättäjä. Uudenmaan vaalipiirissä taas Perussuomalaiset ovat pitämässä Riikka Purran johdolla nykyiset kuusi paikkaa, kun viimeksi puolueelta meni täpärästi yksi paikka, mihin vaikutti erityisesti Soinin lähtö puolueesta. Uusista ehdokkaista melko varmana läpimenijänä on ehdolla Järvenpään ääniharavaksi noussut Jorma Piisinen, jonka äänet voivat mahdollisesti pudottaa viime vaalien yllättäjän Ari Koposen ulos eduskunnasta. Istuvista edustajista Mika Niikko kykenee luultavasti säilyttämään paikkansa ja samoin Arja Juvonen, kun sen sijaan Riikka Slunga-Poutsalo jää pois eduskunnasta, mutta lisäksi ainakin Maiju Tapiolinna omaa hyvin mahdollisuuksia. Varsinais-Suomessa persut ovat sitten vaarassa menettää lopulta yhden paikan, jolloin Mikko Lundenin paikka saattaa olla isossa vaarassa, jos entinen ääniharava Kike Elomaa lähtee vielä mukaan. Satakunnassa persut saattavat nousta jälleen vaalipiirin ykköseksi, kun viime vaalien jälkeen europarlamenttiin siirtynyt ääniharava Laura Huhtasaari on taas mukana. Kokoomus on luultavasti nyt lähimpänä saada lisäpaikan, jolloin istuvat edustajat Jari Koskela ja Petri Huru joutuvat käymään tiukan kilpailun toisesta paikasta. Hämeen vaalipiirissä taas persut olivat viimeksi lähellä pudottaa Päivi Räsäsen eduskunnasta, mutta nyt sen kuitenkin tekee luultavasti Kokoomus ja Perussuomalaisilla taas ei ole nykyisten paikkojen säilyttämisessä ongelmaa, kun mukana vaaleissa ovat myös kaikki nykyiset kansanedustajat.

Perussuomalaiset ovat vahvoilla myös Pirkanmaan vaalipiirissä ja uutena nousee luultavasti ainakin aluevaalien ääniharava Miko Bergbom, mutta toiseksi eniten ääniä saanut Joakim Vigelius puolestaan saattaa nyt pudottaa Veijo Niemen, joka meni aluevaaleissa läpi viimeisenä puolueen listalta. Kaakkois-Suomen vaalipiirissä on todennäköistä, että Perussuomalaisilta menee viimeksi Ano Turtiaisen saama neljäs paikka, mutta kaikki nykyiset edustajat ovat menossa uudelleen läpi. Savo-Karjalan vaalipiirin edustajista vaihtoon saattaa mennä Jussi Wihonen, jonka menestys jäi aluevaaleissa lopulta myös heikoksi. Vaasan vaalipiirissä taas Perussuomalaisilla on tullut riitaa ääniharavaksi nousseesta Piia Kattelus-Kilpeläisestä, jota puolue nyt ei halua päästää mukaan eduskuntavaaleihin ja luultavasti nykyiset paikat säilyvät, mutta Jukka Mäkynen on kuitenkin ehkä tiukoilla nykyisistä edustajista. Keski-Suomessa uutena on tulossa hyvin todennäköisesti Kaisa Garedew, joka on tehnyt puolueessa hyvää nousua ja sai eniten ääniä myös aluevaaleissa. Nykyinen edustaja Jouni Kotiaho taas on vaarassa etenkin siinä tapauksessa, jos Teuvo Hakkarainen päättää lähteä vielä ehdolle, mutta eräitä muitakin ehdokkaita on luultavasti kannoilla. Toimi Kankaanniemen pitkä ura oli tulossa päätökseen jo viime vaaleissa, mutta lopulta hänelle avautui kuitenkin varapaikka eduskunnassa, mutta nyt hänellä ei enää liene paljoakaan mahdollisuuksia. Jos Kankaanniemi päättää vieläkin asettua ehdolle, niin luultavasti hän ei enää pääse nyt edes varasijalle, koska paikoista tulee sen verran paljon taas kilpailua. Persut saavat edelleen varmasti kaksi edustajaa, vaikka Hakkarainen ei kuitenkaan tulisi enää olemaan mukana. Oulun vaalipiirissä taas Keskustalla on sen verran paljon vapaita ääniä, että persuille on tulossa melko varmasti entiset neljä paikkaa, kun ehdolla ovat myös kaikki nykyiset edustajat. Näistä Olli Immonen säilyttää luultavasti edelleen paikkansa, mutta sen sijaan Ville Vähämäki on vaarassa nyt pudota eduskunnasta, koska hän ei päässyt läpi edes aluevaaleissa ja neljäs paikka voi nyt mennä Kainuun ehdokkaalle. Lapin vaalipiirissä on persuilla hyvät mahdollisuudet ottaa vielä yksi paikka lisää, jos Keskusta menettää lopulta nyt siellä yhden paikan, kun muilla puolueilla ei ole tämän paremmin mahdollisuuksia. Jos Perussuomalaisille tulee nyt lopulta toinen paikka, niin sen ottaa todennäköisesti aiemmin Kokoomusta edustanut Sara Seppänen.

Viime vaaleissa rökäletappion kokenut Keskusta on puolestaan häviämässä edelleen useita paikkoja, mihin vaikuttaa myös usean nimekkään edustajan luopuminen. Helsingistä ei Keskustalla ole nytkään mahdollisuuksia saada enää paikkaa, mutta sen sijaan Uudenmaan vaalipiirissä puolue saanee nykyiset kaksi paikkaa tämän ansiosta, että viime vaalien ääniharava Antti Kaikkonen on siellä ehdokkaana. Matti Vanhanen ei nyt enää ole mukana listalla, mutta hän ei kuitenkaan viimeksi enää saanut mitään isoa äänimäärää, joten tämä ei luultavasti aiheuta kuitenkaan toisen paikan menettämistä. Nyt puolueen toisessa paikassa on kiinni viimeksi eduskunnasta pudonnut Eerikki Viljanen, mutta lisäksi puolueen varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen saattaa olla melko vahvoilla. Varsinais-Suomessa Keskusta voi saada toisen paikan sen ansiosta, että siellä on Annika Saarikko nyt puolueen ehdokkaana, mutta tästä huolimatta toinen paikka on vaarassa. Puolueen vanhin edustaja Esko Kiviranta on siten myös vaarassa pudota, mutta tämän ohi luultavasti nyt menee kuitenkin Jani Kurvinen, joka myös viimeksi pääsi lopulta hyvin lähelle. Satakunnassa taas Keskustan selvänä ykkösehdokkaana on ryhmän johtoon valittu Eeva Kalli, mutta toiseen paikkaan ei nyt liene tällä kertaa paljoa mahdollisuuksia. Hämeessä Keskusta saa luultavasti edelleen vain yhden paikan, mutta nyt lisäksi Pirkanmaalla puolue saattaa hävitä toisen paikan, jolloin istuvat edustajat Arto Pirttilahti ja Jouni Ovaska joutuvat kamppailemaan ainoasta paikasta. Kaakkois-Suomen vaalipiirissä Hanna Kosonen tulee nousemaan puolueen ääniharavaksi, mutta sen sijaan Ari Torniainen ja viimeksi pudonnut Markku Pakkanen joutuvat kilpailemaan tiukasti, jos Keskusta saa enää nyt vain kaksi paikkaa. Savo-Karjalan vaalipiirissä uudelleen pyrkivät Hannu Hoskonen ja Hanna Huttunen ovat hyvin vahvoilla, kun Anu Vehviläinen on jäämässä nyt pois eduskunnasta. Sen sijaan Hannakaisa Heikkisen tilalle nousee todennäköisesti Riikka Pirkkalainen, minkä lisäksi myös pitkäaikainen edustaja Markku Rossi yrittää paluuta, mutta hänellä ei luultavasti ole kuitenkaan erityisen paljoa mahdollisuuksia.

Vaasan vaalipiirissä Keskusta on menettämässä nyt neljännen paikkansa, jolloin myös Antti Kurvisen paikka on taas hyvin vaakalaudalla, joten hän ja Mikko Savola joutuvat käymään erittäin tiukan kilpailun. Samoin Keski-Suomen vaalipiirissä Keskustalta on menossa yksi paikka, minkä seurauksena todennäköisimmin Joonas Könttä on putoamassa nyt eduskunnasta. Mielenkiintoisin tilanne Keskustalla on kuitenkin pohjoisen vaalipiireissä, joiden osalta viime vaaleissa tuli melko isoja menetyksiä. Oulun vaalipiirissä Keskustalla on paljon vapaita ääniä, kun puolueen ääniharava Juha Sipilä on jäämässä nyt pois eduskunnasta, minkä lisäksi myös Juha Pylväs ei enää ole mukana. Muut nykyiset edustajat ovat luultavasti kohtuullisen hyvin vahvoilla, mutta näistä kuitenkin Hanna-Leena Mattila ja Pekka Aittakumpu joutuvat kilpailemaan melko tiukasti, kun sen sijaan varasijalta noussut Tuomas Kettunen on Kainuun äänillä nyt vahvoilla jatkoon. Lapin vaalipiirissä Keskusta menetti odotetusti viimeksi yhden paikan, kun Paavo Väyrynen oli tuolloin jäänyt pois ja lisäksi toisenkin paikan menetys oli hyvin lähellä. Tuolloin myös Vihreiden ehdokas oli lähellä viedä Keskustalta yhden paikan, mutta nyt puolueen mahdollisuudet Lapin vaalipiirin edustajaan ovat luultavasti heikommat, jolloin ehkä Perussuomalaiset ovat nyt lähimpänä saada lisäpaikan. Keskustan kolmen paikan säilymistä voi nyt auttaa kuitenkin Paavo Väyrynen, joka on jälleen mukana puolueessa ja tämän seurauksena Mikko Kärnä on jäämässä pois listalta. Puolueen ääniharavaksi nousee kuitenkin jälleen Katri Kulmuni, jonka äänimäärä ei välttämättä nyt enää kasva, mutta toisen paikan ottaa nyt luultavimmin Markus Lohi. Mahdollisesti Paavo Väyrynen saattaa nousta oman persoonan avulla helposti listan kolmanneksi, mutta Lohi saattaa myös joutua lopulta kilpailemaan tiukasti paikastaan, koska Nato-vastaisuuden avulla Väyrynen saattaa myös kilpailla samoista äänistä Vasemmistoliiton kanssa. Vihreiden tavoin myös Vasemmistoliiton kannatus tulee nyt laskemaan viime vaaleissa, mutta tämä ei kuitenkaan johdu pelkästään Marinin demareille hankkimasta suosiosta.

Helsingissä Vasemmistoliiton menestys on kasvanut niin vahvaksi, että puolue sai viimeksi kolmannen paikan ja vei sen tuolloin demareilta, mutta näissäkin vaaleissa on edelleen kohtuullisen hyvät mahdollisuudet kolmeen paikkaan. Paavo Arhinmäki on siirtynyt pois eduskunnasta, mutta nyt kuntavaalien tavoin Minja Koskela voi nousta listan ääniharavaksi, minkä lisäksi ainakin Mai Kivelä on kohtuullisen varma läpimenijä. Veronika Honkasalo tulee myös edelleen valituksi, jos kolme paikkaa säilyvät ja sen sijaan tuntuu melko varmalta, että kansanedustajaksi toiselta varasijalta noussut Suldaan Said Ahmed on putoamassa. Uudenmaan vaalipiirissä Vasemmistoliitto voi säilyttää ainakin rimaa hipoen toisen paikkansa, mutta sen sijaan Varsinais-Suomessa ei Li Anderssonin johdolla ole nyt vaikeuksia saada kahta paikkaa, koska luultavasti Anderssonista on edelleen myös tulossa vaalipiirin ääniharava. Satakunnan ainoa paikka saattaa nyt olla hieman täpärällä, kun puolueen ainoa edustaja Jari Myllykoski jää pois eduskunnasta, mutta todennäköisimmin demarit menettävät siellä yhden paikan. Pirkanmaan vaalipiirissä taas Vasemmistoliitolla ei ole hyvin enää mahdollisuuksia toiseen paikkaan etenkin Marinin suosion takia, mutta sen sijaan Hämeessä ja Savo-Karjalassa puolueella ei luultavasti ole vaikeuksia yhden paikan säilyttämisessä. Keski-Suomen vaalipiirissä taas Vasemmistoliitolla on pieni vaaraa menettää jälleen ainoa paikka, kun Juho Kautto jää pois eduskunnasta ja sen sijaan Matleena Käppi voi nousta tilalle, kun todennäköisesti yksi paikka kuitenkin vielä säilyy. Oulun vaalipiirissä Vasemmistoliiton menestys voi pysyä kohtuullisen vahvana, kun Hanna Sarkkinen voi nousta jopa koko vaalipiirin ääniharavaksi, mutta puolue on silti vaarassa menettää taas kolmannen paikan. Toisessa paikassa on Kainuun äänillä taas kiinni Merja Kyllönen, jonka suosio tuskin enää tulee nyt kasvamaan, mutta Katja Hänninen on kuitenkin vaarassa pudota eduskunnasta. Lapin vaalipiirissä taas Vasemmistoliiton ainoa edustaja vaihtuu, kun Markus Mustajärvi lähtee nyt pois eduskunnasta, mutta toisesta paikasta ei muutenkaan voi enää pahemmin haaveilla. Uudeksi edustajaksi saattaa nousta esimerkiksi Piia Kilpeläinen-Tuoma, joka sai aluevaaleissa eniten ääniä puolueen listalla.

Sen sijaan RKP saattaa nyt hallituspuolueena ottaa jopa yhden lisäpaikan, mutta Helsingin ja Varsinais-Suomen vaalipiireissä puolue saa edelleen helposti yhden paikan, jotka myös luultavasti menevät istuville kansanedustajille. Uudenmaan vaalipiirissä nykyiset edustajat saavat vastusta Henrik Wickströmistä, joka sai aluevaaleissa melkoisen äänivyöryn ja nousi uudeksi ääniharavaksi, mutta istuvat edustajat eivät kuitenkaan olleet näissä mukana. RKP voi hyvin todennäköisesti saada nyt lopulta neljännen paikan, jolloin viimeksi pudonnut Mikaela Nylander saattaa nousta Porvoon äänillä takaisin, mutta lisäksi Veronica Rehn-Kivi saattaa olla myös edelleen kilpailussa mukana. Vaasan vaalipiirissä taas kaikki nykyiset edustajat ovat Anna-Maja Henrikssonin johdolla mukana ja vahvoilla myös jatkoon, kun RKP saa todennäköisesti entiset neljä paikkaa ja taas eniten ääniä vaalipiirissä. Kristillisdemokraatteja taas uhkaa nyt pieni vaalitappio, mutta todennäköisesti Uudenmaan vaalipiirin ainoa paikka kuitenkin säilyy, jolloin Antero Laukkasen jälkeen sen ottaa nyt luultavimmin Tiina Tuomela. Eniten vaarassa on puolestaan Hämeen vaalipiirin paikka, jolloin Päivi Räsänen on vaarassa lopulta nyt pudota eduskunnasta, koska jo viime vaaleissa hän tuli valituksi enää vain melko täpärästi. Pirkanmaan vaalipiirin paikan Kristillisdemokraatit ovat luultavasti nyt helpommin säilyttämässä, kun sen sijaan Vaasan vaalipiirissä puolueella ei liene vaikeuksia säilyttää edelleen yhtä paikkaa, mutta Sari Essayah on samoin edelleen menossa helposti läpi Savo-Karjalan vaalipiirissä ja puolueen ääniharavana. Liike Nyt saa helposti edelleen Uudenmaan vaalipiiristä yhden paikan, mutta lisäksi Helsingissä näillä on taas kohtuullisen hyvät mahdollisuudet yhteen paikkaan, jos listalla on tarpeeksi nimekkäitä ja suosittuja nimiä ehdolla. Tällä kertaa voidaan myös pitää kuitenkin varmana, että Liike Nyt:in saamat äänet eivät vie Kokoomukselta suurimman puolueen asemaa.