Oulun vaalipiirin perinteinen valtapuolue Keskusta on taas näissä vaaleissa pahasti vaikeuksissa, koska puolueen kannatus on edelleen selvässä laskussa ja nyt listalla ei ole ketään erityisen vahvaa ehdokasta, kun entinen pääministeri ja vaalipiirin ääniharava Juha Sipilä jää pois eduskunnasta. Sen sijaan Kokoomus ja Perussuomalaiset kärkkyvät nyt kumpikin lisäpaikkaa tässä vaalipiirissä, kun persujen kannatus voi parhaimmillaan nousta jopa Keskustan tasolle. SDP ja Vihreät puolestaan tyytyvät lähinnä säilyttämään lopulta nykyiset paikkansa, mutta Vasemmistoliitto sen sijaan voi olla nyt vaarassa menettää taas kolmannen paikkansa.

Sipilän lisäksi pois jää toinen melko suosittu edustaja Juha Pylväs, kun taas pitkäaikainen edustaja Antti Rantakangas kuoli vaalikauden alussa. Näiden tilalle pyrkii listalta nyt useita melko vahvoja nimiä, joten viimeisistä Keskustan paikoista voi tulla melko tiukkaa kilpailua. Istuvista edustajista on vahvoilla nyt ainakin viimeksi uutena valittu Mikko Kinnunen, mutta lisäksi ainoa naisedustaja Hanna-Leena Mattila voi olla paikastaan kohtuullisen varma. Sen sijaan viime vaaleissa melko täpärästi noussut Pekka Aittakumpu joutuu käymään listalla tiukimman kilpailun, koska hänellä on puolestaan melko paljon haastajia nyt Oulun seudulla, mutta läpimeno voi olla kuitenkin taas mahdollinen. Varasijalta noussut Kainuun edustaja Tuomas Kettunen voi puolestaan vahvistaa nyt selvästi asemaansa, joten läpimenoa voi ainakin pitää hyvin todennäköisenä, koska yleensä aina puolue on saanut alueelta edustajia. Pylvään tilalle sen sijaan tuli nyt listalle mukaan Eija Nivala, jonka moni varmasti edelleen muistaa hyvin siitä, kun hän pääsi vuonna 2018 eduskuntaan ja kävi siellä vain pyytämässä eroa tehtävästä. Tämän jälkeen paluu sinne nyt ei välttämättä enää onnistu helpolla, kun listalla eräät miehet saattavat olla vahvempia ja mennä lopulta tämän ohitse. Ainakin viime vaaleissa melko lähelle päässyt Lauri Nikula voi olla nyt melko vahvoilla, mutta lisäksi ainakin Timo Mehtälä voi tehdä lopulta ihan kohtuullisen hyvän tuloksen.

Perussuomalaiset onnistuivat saamaan viime vaaleissa lopulta neljännen paikan, mutta puolueen kaikki valitut edustajat sen sijaan tulivat Oulusta, kun varasijalle taas pääsi lopulta Kainuun alueelta Eila Aavakare. Viime vaaleissa lopulta uudet nimet pääsivät listan kärkeen ja näistä ainakin Jenna Simulan äänimäärä voi edelleen vahvistua, joten hän on luultavasti nyt lopulta puolueen ääniharava. Uudelleen puolueen varapuheenjohtajaksi noussut Sebastian Tynkkynen valittiin myös isolla äänimäärällä, joten läpimenoa voi tällä kertaa pitää nyt edelleen melko varmana. Maahanmuuttokriittisten ehdokkaana jo vuoden 2011 vaaleissa eduskuntaan päässyt Olli Immonen ei ole ollut mikään ääniharava, mutta kannatus on kuitenkin pysynyt kohtuullisen vakaana ja putoamista voisi näissä vaaleissa pitää yllätyksenä, joten luultavasti hän on edelleen listan kolmas läpimenijä. Yhtä pitkään eduskunnassa istunut Ville Vähämäki on puolestaan menestynyt heikommin, koska hän ei tullut lopulta edes valituksi aluevaaleissa, joten putoamista voi pitää nyt ainakin todennäköisenä. Aavakare saattaa olla nyt lopulta neljäs läpimenijä puolueen listalla, kun mahdollisesta lisäpaikasta kilpailevat Vähämäen lisäksi ainakin Anu Mattila ja Juha Richter.

Kokoomus voi puolestaan saada nyt lopulta kolmannen paikan, koska puolue saattaa myös jonkin verran kärkkyä Sipilän vanhoja ääniä. Listan ykkösnimi on edelleen luultavasti puolueen varapuheenjohtajana toiminut Mari-Leena Talvitie, mutta sen sijaan toinen edustaja Janne Heikkinen ja varasijalla oleva Juha Hänninen tulevat käymään läpimenosta tiukan kilpailun, mutta hyvän tuloksen ansiosta kumpikin voi päästä nyt lopulta eduskuntaan. Kokoomuksen lisäpaikkaa voi pitää nyt ainakin melko paljon todennäköisenä, joten puolueen kärkikolmikko saattaa olla juuri sama kuin viime vaaleissa. Demarien listan selvänä ykkösnimenä on vaalipiirissä edelleen ministeri Tytti Tuppurainen, mutta sen sijaan toinen edustaja eli kainuulainen Raimo Piirainen jää pois eduskunnasta, joten listalla voi tulla nyt enemmän kilpailua toisesta paikasta. Todennäköisimpänä vaihtoehtona uudeksi edustajaksi listalla on vuonna 2015 kohtuullisen hyvin menestynyt Mikko Salmi, mutta tämän haastaa kuitenkin viime vaaleissa jo varasijalle päässyt Tiina Kyllönen, joka voi olla Kainuun äänillä nyt ainakin melko vahvoilla.

Vasemmistoliitto sai viime vaaleissa kolmannen paikan lopulta niukasti takaisin, mutta nyt puolueen kannatus voi pysyä ministeriksi nousseen Hanna Sarkkisen suosion avulla vahvana, joten kolmen paikan säilyminen on täysin mahdollista. Sarkkinen tulee nyt saamaan listalla selvästi eniten ääniä ja saattaa olla vaalipiirin ääniharava, kun viime vaaleissa palannut Merja Kyllönen voi hiipua selvästi ja äänimäärä saattaa nyt laskea, mutta hän menee Kainuun äänillä melko varmasti kuitenkin edelleen läpi. Puolueen kolmas edustaja Katja Hänninen säilyttää nyt luultavasti edelleen paikkansa, koska listalla ei pitäisi olla erityisen paljoa ketään vahvoja haastajia. Vihreät olivat puolestaan viime vaaleissa melko lähellä saada toisen paikan, mutta tällä kertaa puolue saa tyytyä varmasti yhteen paikkaan, jonka saa hyvin todennäköisesti lopulta istuva edustaja Jenni Pitko.

Paikkaennuste:

Keskusta, 5

Perussuomalaiset, 4-5

Kokoomus, 3

Vasemmistoliitto, 2-3

SDP, 2

Vihreät, 1