Hämeen vaalipiirissä demarit puolustavat konkarien johdolla nyt asemaansa vaalipiirin suurimpana puolueena, mutta Kokoomus ja Perussuomalaiset kilpailevat nyt kuitenkin melko tasaväkisinä ja näistä toinen voi saada lisäpaikan. Sen sijaan Keskusta saa luultavasti edelleen tyytyä vain yhteen paikkaan, kun Vihreät puolestaan yrittävät saada nyt pidettyä ainoan paikan, mutta Kristillisdemokraatit ovat puolestaan selvässä putoamisvaarassa.

SDP voi näissä vaaleissa hyvin säilyttää neljä paikkaansa ja listan ykkösnimenä on ministeri Ville Skinnari, joka voi hyvin kasvattaa äänimääräänsä ja olla taas koko vaalipiirin ääniharava. Kokeneen Tarja Filatovin ura on tässä vaiheessa ehtinyt jo hiipua selvästi ja nyt äänimäärä saattaa laskea, mutta hän on kuitenkin listalla kakkosena ja säilyttää helposti paikkansa. Vielä kokeneempi edustaja Johannes Koskinen teki viime vaaleissa paluun vain melko täpärästi, eikä saanut enää kaikkia vanhoja ääniä otettua takaisin, mutta näissä vaaleissa läpimeno voi kuitenkin vielä onnistua. Lahdesta eduskuntaan valittu Mika Kari joutui myös viime vaaleissa lopulta tiukille, mutta voi säilyttää nyt edelleen paikkansa eduskunnassa, kun puolueen varaedustaja ei lähtenyt enää nyt ehdolle.

Kokoomus on pitkään kärkkynyt lisäpaikkaa ja tämä saattaa nyt onnistua, mutta puolueen laskenut kannatus voi tehdä kuitenkin tämän melko vaikeaksi, kun ehdokaslista ei ole tässä vaalipiirissä ollut mitään erityisen vahvaa tasoa. Ykkösnimenä listalla on entinen ministeri ja varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen, jonka saavutuksiin ei välttämättä olla edes puolueessa erityisen paljoa tyytyväisiä, joten uran käännyttyä jo laskuun äänimäärä tuskin enää kasvaa näissä vaaleissa. Aktiivisena riviedustajana profiloitunut Timo Heinonen on vakiinnuttanut melko hyvin asemansa vaalipiirissä, joten luultavasti hän voi päästä nyt kohtuullisen helposti jatkokaudelle, vaikka tiukkaa hänelle kuitenkin teki jo viime kerralla. Kolmannen paikan voi saada nyt Lahdesta tuleva Milla Bruneau, joka viime kerralla onnistui pääsemään jo lopulta varasijalle. Mahdollista lisäpaikkaa voi kärkkyä ainakin Ilkka Viljanen, joka putosi kuitenkin eduskunnasta jo vuoden 2011 vaaleissa.

Perussuomalaiset ovat nyt puolestaan melko vahvasti kiinni lisäpaikassa, koska viime vaaleissa neljäs paikka jäi lopulta melko täpärästi saamatta. Viime vaaleissa näyttävästi eduskuntaan päässyt Lulu Ranne on taas listan ääniharava ja samoin luultavasti Rami Lehto säilyttää helposti paikkansa, mutta näiden lisäksi kolmannen edustajan Jari Ronkaisen mahdollisuudet ovat nyt ainakin kohtuullisen hyvät. Todennäköisen lisäpaikan tulee nyt ottamaan luultavasti Mira Nieminen, joka viime vaaleissa pääsi listalla neljänneksi ja olisi voinut aiheuttaa sen, että Päivi Räsänen olisi pudonnut eduskunnasta. Räsäsen kannatus on ehtinyt hiipua ja nyt vaikuttaa melko paljon mahdolliselta, ettei Kristillisdemokraattien kannatus lopulta enää riitä paikkaan, joten vuonna 1995 alkanut ura eduskunnassa on vaarassa nyt päättyä. Puolueen kannatus ei välttämättä kestä enää yhtään laskua viime vaalien tuloksesta, jolloin ainoa paikka voi olla isossa vaarassa nyt lopulta mennä.

Keskustan paikkamäärä taas romahti viime vaaleissa tappion seurauksena kolmesta yhteen paikkaan, jonka sai melko yllättäen uutena eduskuntaan päässyt Hilkka Kemppi. Näissä vaaleissa puolueen mahdollisuudet toiseen paikkaan eivät ole ainakaan sen paremmat, joten luultavasti Kemppi saa edelleen jatkaa eduskunnassa, mutta listalla on kuitenkin haastajia. Viime vaaleissa yllättäen pudonnut konkari Juha Rehula yrittää nyt päästä takaisin, mutta luultavasti hän on tässä välissä ehtinyt vain hiipua selvästi ja voi päästä ehkä taas varasijalle. Vasemmistoliitto säilyttää edelleen kohtuullisen helposti yhden paikan ja voi pitää melko varmana, että sen tulee nyt edelleen ottamaan vähän aikaa ministerinä toiminut Aino-Kaisa Pekonen, jolla ei viime vaaleissakaan ollut erityisen paljoa uhkaajia listalla. Vihreät puolestaan ovat nyt ainakin pienessä vaarassa menettää taas paikkansa, mutta todennäköisesti se kuitenkin säilyy ja viime vaaleissa noussut Mirka Soinikoski saa jatkaa, kun todennäköisesti hän voi kasvattaa nyt melko paljon äänimääräänsä.

Paikkaennuste:

SDP, 4

Kokoomus, 3-4

Perussuomalaiset, 3-4

Keskusta, 1

Vasemmistoliitto, 1

Vihreät, 1