Vaarassa: Ari Jalonen

Vahvoilla: Anne Holmlund, Sampsa Kataja, Jari Koskela, Eeva Kalli

Demarit ovat perinteisesti aina vahva puolue Satakunnassa, jossa näiden kannatus tulee nyt myös nousemaan selvästi. Edellisissä vaaleissa Perussuomalaiset nousivat kuitenkin uuden ääniharavan Laura Huhtasaaren johdolla suosituimmaksi, mutta nyt demareilla on edessä paluu takaisin kärkipaikalle. Demareilla on mahdollisuudet ottaa nyt jälleen kolmas paikka, mutta Perussuomalaisten huomattavasti kasvanut menestys voi johtaa siihen, että näissäkin vaaleissa tulee lopulta vain kaksi paikkaa. Perussuomalaiset ovat nyt vahvasti nousemassa vaalipiirin toiselle sijalle, jonka näille takaa politiikassa kovaa vauhtia tunnetuksi noussut Laura Huhtasaari, joka nyt on myös vanhentanut olemustaan esimerkiksi uudella hiustyylillä. Toisen paikan ottanee viime kerralla varamieheksi päässyt Jari Koskela, jolla on tukena entinen kansanedustaja Joutsenlahti ja lisäksi vähän apua Juhantalon luopumisesta.

Keskustan kannatus on pudonnut niin heikoksi, ettei sille ole luvassa enää muuta kuin yksi paikka. Nykyiset veteraaniedustajat Kauko Juhantalo ja Timo Kalli päättivät jäädä pois, mutta jälkimmäisen paikalle on tulossa oma tyttärensä Eeva Kalli. Sen sijaan Juhantalo ei saa itselleen seuraajaa, mutta piirissä on kuitenkin useita vahvoja miesehdokkaita, joista joku voi ottaa mahdollisen toisen paikan tai lopulta jopa päihittää Eeva Kallin. Lisäksi Kokoomuksen istuva edustaja Jaana Laitinen-Pesola päätti lopettaa uransa yhden kauden jälkeen, mutta sen sijaan viime kerralla luopuneet Anne Holmlund ja Sampsa Kataja päättivät hakea takaisin. Myös vaaliliiton ansiosta Kokoomuksella on ihan hyvät mahdollisuudet ottaa viime vaaleissa menetetty toinen paikka takaisin, joten sitten Kataja ja entinen sisäministeri Holmlund istuisivat jälleen yhdessä puolueen eduskuntaryhmässä.

Viime kerralla Perussuomalaisten toisen paikan ottanut ja tuolloin ääniä menettänyt Ari Jalonen joutuu pois eduskunnasta, joten hänen ei tarvitse lopulta valita Kokoomuksen ja Sinisen tulevaisuuden väliltä, koska luultavasti hänen äänimääränsä laskee Kokoomuksen listalla ihan reippaasti. Vasemmistoliitto voi nyt parantaa kannatusta viime vaaleista ja tulee saamaan edelleen paikan, jonka melko varmasti ottaa nykyinen edustaja Jari Myllykoski. Sen sijaan Vihreiden kannatus ei luultavasti riitä ottamaan ensimmäistä paikkaa Satakunnassa, jossa nämä melko varmasti tulevat jäämään edelleen ilman paikkoja.

Arvioidut paikat:

SDP, 2-3

Perussuomalaiset, 2

Kokoomus, 1-2

Keskusta, 1

Vasemmistoliitto, 1

yhteensä 8 paikkaa