Perussuomalaisista tuli lopulta näiden vaalien todellinen yllättäjä. Näin tapahtui lopulta paluu ison jytkyn aikaan, kun Perussuomalaiset saivat yhtä paljon eli peräti 39 edustajaa. Ryhmään tuli mukaan paljon uusia kasvoja, joilla varmasti on vielä paljon oppimista. Perussuomalaisten uusista edustajista esim. Jari Koskela ja Juha Mäenpää olivat aiemmin varasijalla, joten heidän pääsy olikin lopulta odotettua. Helsingin edustajista paikkansa menetti lopulta Mika Raatikainen, jonka nyt korvaa eduskunnassa Mari Rantanen. Keski-Suomen edustajista Toimi Kankaanniemi hävisi ehkä hyvin odotetusti paikkansa, jonka häneltä vei pitkään kunnallispolitiikassa toiminut Jouni Kotiaho. Varsinais-Suomesta Perussuomalaiset saavat hyvän vahvistuksen Vilhelm Junnilasta, joka pääsi viime kerralla jo varapaikalle. Pirkanmaalta ryhmään antaa paljon osaamista Veikko Vallin, joka tulee olemaan eduskunnassa hyvin perillä asioista. Vaasan vaalipiiristä tulee Mauri Peltokangas eduskuntaan pitämään isoa meteliä asioista, mutta hän voi kuitenkin lähteä kohta europarlamenttiin. Lisäksi nyt meillä on mukana eduskunnassa myös ennestään hyvin tunnettu Sebastian Tynkkynen.

Teuvo Hakkarainen taas keräsi näissä vaaleissa todella ison äänivyöryn, joten ainakin tästä päätellen vauhti saattaa kolmannella kaudella olla hänellä entistä kovempi. Vastapainoksi Uudenmaan vaalipiiristä tulee huolehtimaan ryhmän asiallisuudesta nykyinen puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo, jonka lisäksi paikkansa uusi lopulta helposti myös vähän toisenlainen edustaja Arja Juvonen. Ryhmän puheenjohtaja on varmaan myös tulevalla kaudella puolueen ääniharavaksi noussut Leena Meri, mutta lisäksi nyt Riikka Purra nousi ainakin puolueessa hyvän profiilin avulla uutena eduskuntaan. Julkisuudesta tunnettuna edustajana sinne tulee puolestaan Ari Koponen, mutta tämän lisäksi esim. Kaakkois-Suomesta tulee lopulta uutena eduskuntaan Ano Turtiainen, jonka tulemista eduskuntatyöhön voidaan odottaa isolla kiinnostuksella. Samasta vaalipiiristä nousi helposti myös uutena Sheikki Laakso, joka ei varmasti jää paljoa ilman julkisuutta kansanedustajana.

Tämän lisäksi koko Sinisen tulevaisuuden ryhmä joutuu lähtemään eduskunnasta, jonne Timo Soini ei nyt enää halunnutkaan. Näin saattaa lopulta myös päättyä Sampo Terhon ura politiikassa, joka on vain kymmenen vuotta sitten alkanut eurovaalien 2009 hyvällä ja lupaavalla menestyksellä, koska tuolloin hän sai tukea muun muassa Halla-aholla. Myös Jussi Niinistölle näistä vaaleista tuli lopulta todella iso pettymys, joten hänellä politiikka saa luultavasti kokonaan jäädä, mutta Helsingin kaupunginvaltuutettuna hän voi kuitenkin jatkaa pari vuotta. Sen sijaan Pirkko Mattilalle näistä vaaleista tuli erittäin suuri nöyryytys, koska hän ei saanut lopulta edes tuhatta ääntä. Viime vaaleissa Jari Lindström oli koko vaalipiirin äänikuningas, joten hän tippui nyt alas varsin korkealta. Moni sinisten tyyppi saattaa vielä jossakin vaiheessa palata Perussuomalaisiin, mutta luultavasti nämä ovat kuitenkin vähemmän merkittäviä edellä mainittujen poliitikkojen sijasta.

Sen sijaan Hjallis Harkimo selvisi hyvin lopulta näistä vaaleista, koska hän voi erittäin hyvällä tuloksella jatkaa uraansa kansanedustajana, joten siellä tulee nyt poikkeuksellisesti olemaan yksi edustaja varsinaisten puolueiden ulkopuolelta. Liike Nyt oli lopulta myös vähällä saada edustajan Helsingistä, jossa ryhmän parhaiten menestynyt ehdokas oli Hjalliksen poika Joel Harkimo. Lopulta hän oli aivan hilkulla päästä läpi Helsingistä ja olisi tarvinnut vain pikkuisen lisää. Näin tämä liike oli erittäin lähellä saada peräti kaksi edustajaa, jotka olisivat hyvin erikoisesti olleet sitten isä ja tämän poika. Tämän sijasta Paavo Väyrysellä näistä vaaleista tuli melko varmasti lopullinen päätös näkyvälle uralle politiikassa. Väyrynen saa vielä jatkaa pari vuotta Helsingin kaupunginvaltuutettuna, mutta lisäksi hän on vielä ehdokkaana tulevissa eurovaaleissa, joissa paljoa menestystä ei hänelle voi todellakaan enää odottaa. Väyrysen äänimäärä jäi lopulta ihan yllättävän pieneksi ja sitä voi todellakin sanoa nyt varsin surkeaksi tulokseksi. Tähän isoon mahalaskuun päättyi ehkä nyt lopullisesti Paavo Väyrysen ura kansanedustajana, kun sen alkamisesta tulee vuoden päästä kuluneeksi jo kokonaiset 50 vuotta.