Keskusta kärsi Juha Sipilän pääministerikauden tuloksena viime keväänä rökäletappion, mutta on siitä huolimatta mukana uudessa hallituksessa. Kun Perussuomalaisten kannatus on tällä hetkellä korkealla, niin sen sijaan Keskustan kannatus on pudonnut jo historiallisen alas. Näin meni myös vuoden 2011 aikana, mutta tuolloin Keskusta jäi puolestaan oppositioon kuten Perussuomalaiset. Ainakin Paavo Väyrysen itsensä mukaan äänestäjien luottamus Keskustaan alkoi palautua, kun hänet oli saatu presidenttiehdokkaaksi vuoden 2012 vaaleihin. Väyrynen on avoimesti syyttänyt Mari Kiviniemen johtamaa linjaa siitä, että Keskustan kannatus romahti niin alas. Tosin puolueen kannatus oli pudonnut reippaasti jo aiemmin, kun Matti Vanhanen istui vielä pääministerinä, mutta Perussuomalaisten jytkyn seurauksena kannatus putosi selvästi myös muilla puolueilla. Kiviniemi päätti erota heti vuoden 2012 puoluekokouksessa, kun kannatus ei ollut noussut vielä riittävän paljoa, minkä jälkeen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin tuore kansanedustaja Juha Sipilä. Kahden seuraavan vuoden aikana Keskustan kannatus oli noussut vihdoinkin takaisin huipulle, kun politiikan uutena miehenä Sipilästä oli tullut erittäin suosittu oppositiojohtaja. Vuoden 2015 eduskuntavaaleihin Keskusta sai lähteä selvältä kärkipaikalta, kun mikään ei tuolloin uhannut Sipilän nousemista uudeksi pääministeriksi.

Neljä vuotta myöhemmin Keskusta kärsi taas oikean rökäletappion, mutta nyt kannatus putosi vielä alemmas kuin kahdeksan vuotta sitten. Näissä vaaleissa jäivät pois eduskunnasta Keskustan monet vanhat konkarit, minkä lisäksi etenkin Sipilän ministerivalintoihin pettynyt Väyrynen on lähtenyt puolueesta, kun hän alkoi heti vuonna 2016 perustaa uutta puoluetta. Väyrynen karsasti Sipilän hallituksessa etenkin sitä, kun tämä oli valinnut oman puolueen ministereiksi lähes pelkästään liberaaleja, joihin lukeutuivat silloin muun muassa Olli Rehn ja Anne Berner. Tämän vuoden eduskuntavaalien jälkeen Keskusta jatkoi kuitenkin hallituksessa, mutta erostaan vaalien jälkeen ilmoittanut Sipilä ei tullut enää hallitukseen, minkä jälkeen puheenjohtajaksi oli tulossa joku nykyisistä ministereistä. Juha Sipilä istui tähän syksyyn asti puheenjohtajana, mutta nyt on vielä epäselvää, että tuleeko hän jatkamaan edelleen rivikansanedustajana. Keskustan useimmat edelliset puheenjohtajat ovat siirtyneet päivänpolitiikan ulkopuolelle kuten viimeksi Kiviniemi, mutta sen sijaan Matti Vanhanen teki nopeasti paluun eduskuntavaaleissa 2015. Sipilä saattaa viihtyä huonosti riviedustajana ja kokea itsensä nyt melko tarpeettomaksi, joten hän saattaa olla jopa enemmän halukas lähtemään politiikasta ja tekemään jotakin muuta.

Puheenjohtajuudesta lähtivät nyt kilpailemaan Antti Kaikkonen ja Katri Kulmuni, jotka vaikuttivat pitkään erittäin tasaväkisiltä ehdokkailta, mutta lopulta Kulmuni alkoi kuitenkin vähän johtaa. Katri Kulmunin voittoon saattoivat vaikuttaa myös alueelliset syyt, mutta Kaikkosta saatettiin vähän kuitenkin pitää liikaa Vanhasen ja Kiviniemen työn jatkajana, joten Kulmunin johdolla voi olla mahdollisuudet edes vähän parempaan kannatukseen. Lopulta hän kuitenkin voitti aika selvällä erolla Kaikkoseen, koska häntä olivat asettuneet kannattamaan useat vanhat ja tunnetut henkilöt kuten Mauri Pekkarinen. Varapuheenjohtajaksi Kulmunin tilalle valittiin yhtä nuori edustaja Petri Honkonen, joka voitti hyvin selvällä erolla värikkäänä tunnetun kansanedustajan Mikko Kärnän. Kun monet vanhat ja kokeneet edustajat lähtivät pois eduskunnasta, niin tätä nykyä Keskustan johdosta on tullut melko nuorta ja kokematonta. Eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi on valittu yhtä nuori ja kokematon Antti Kurvinen, jonka suoriutuminen tehtävästä jää vielä nähtäväksi, että miten hyvin hän siinä lopulta onnistuu. Jos Keskustan kannatus vuoden 2023 vaaleissa lopulta romahtaa niin alhaiselle tasolle, mitä nykyiset lukemat näyttävät, niin tunnelma siellä voi olla erittäin huolestunut. Aiemmin on jo pitkään ennustettu Keskustan tippumista vain kymmenen prosentin tasolle, mutta näin monen vanhan johtohenkilön väistymisen myötä se riski voi olla nyt pahempi kuin aiemmin.