Lapin vaalipiirin osalta näissä vaaleissa ei ole luvassa mitään erityisen yllättävää, kun vaalipiiristä valitaan enää nyt ainoastaan kuusi edustajaa. Keskustan osalta voidaan pitää yhden paikan menetystä erittäin varmana, koska viime vaaleissa kolmas paikka tuli lopulta vain erittäin täpärästi. Muut puolueet säilyttävät melko varmasti nykyiset paikkansa, mutta Vihreillä ei ole näissä vaaleissa enää mahdollisuuksia paikkaan, kun viime vaaleissa se jäi lopulta erittäin pienestä kiinni.

Keskustan listalla on luultavasti edelleen vahvimpana ehdokkaana hetken aikaa puheenjohtajana toiminut Katri Kulmuni, mutta tämän äänimäärä saattaa nyt kuitenkin laskea ja siitä huolimatta läpimenoa voi pitää melko varmana. Viime vaaleissa rimaa hipoen valittu Markus Lohi saa jännittää taas omaa läpimenoa, mutta hän on kuitenkin ollut nyt melko paljon esillä ja noussut varapuheenjohtajaksi, niin todennäköisesti hän saa lopulta puolueen toisen paikan. Listalla on mukana kuitenkin myös todellinen konkariehdokas, kun Paavo Väyrynen on tullut näyttävästi takaisin Keskustan riveihin, mutta tässä vaiheessa poliittinen ura kuitenkin alkaa olla tiensä päässä lukuisien vaiheiden jälkeen. Väyrysen läpimenoa ei siten voi enää pitää yhtään todennäköisenä, mutta hän saattaa kerätä vielä kohtuullisen äänimäärän ja voi päästä lopulta varasijalle.

Sen sijaan Perussuomalaisten istuva edustaja Kaisa Juuso joutuu nyt käymään erittäin tiukan kilpailun läpimenosta, vaikka hän keräsi viime vaaleissa listan selvästi parhaan äänimäärän. Puolueen todennäköisesti ainoasta paikasta kilpailee nyt Kokoomuksesta siirtynyt Sara Seppänen, jonka äänimäärä luultavasti kasvaa nyt uudessa puolueessa selvästi, joten kilpailu saattaa olla nyt lopulta melko tasaväkistä. Kokoomus puolestaan säilyttää luultavasti paikkansa vaaliliiton avulla nyt kohtuullisen helposti, joten istuva edustaja Heikki Autto saanee helposti paikkansa eduskunnassa säilytettyä.

Demarit saavat myös todennäköisesti edelleen säilytettyä paikkansa kohtuullisen helposti, joten luultavasti puolueen ainoa läpimenijä on tuttuun tapaan Johanna Ojala-Niemelä. Vaalipiirissä perinteisesti vahvalla Vasemmistoliitolla on puolestaan riski menettää nyt ainoa paikkansa, koska pitkäaikainen edustaja Markus Mustajärvi ei enää lähtenyt ehdolle, mutta paikan voi uskoa nyt kuitenkin säilyvän. Listalla ei ole kuitenkaan mukana ketään erityisen vahvaa ehdokasta, mutta todennäköisin saattaa olla nyt aluevaaleissa eniten ääniä saanut Pia Kilpeläinen-Tuoma.

Paikkaennuste:

Keskusta, 2

Perussuomalaiset, 1

Vasemmistoliitto, 1

Kokoomus, 1

SDP, 1