Viime vaaleissa SDP sai erittäin hyvän tuloksen varsinkin Satakunnan vaalipiirissä, josta puolue sai lopulta eduskuntaan peräti kolme paikkaa, mikä nosti sen lopulta suurimmaksi. Tällä kertaa demarit hyvin todennäköisesti menettävät kolmannen paikan, kun puolueen ääniharava Kristiina Salonen lähti muihin tehtäviin. Perussuomalaiset nousivat jo vuoden 2015 vaaleissa lopulta vaalipiirin suurimmaksi puolueeksi, mutta nyt se toistuu hyvin todennäköisesti Laura Huhtasaaren asetuttua jälleen ehdokkaaksi. Se vaikuttaa tässä vaalipiirissä nyt puolestaan todennäköiseltä, että Kokoomus ja Keskusta saavat edelleen tyytyä yhteen paikkaan.

Demarien listalla selvänä ykkösnimenä on tämän kauden ministerinä toiminut Krista Kiuru, joka on saanut kahdella tästä edellisellä kerralla tyytyä listan toiseen sijaan, mutta nyt puolueella ei ole ketään muuta erityisen vahvaa ja suosittua ehdokasta. Kiurun takana puolestaan tulee nyt erittäin paljon kilpailua puolueen toisesta paikasta, kun sen sijaan kolmannen paikan menetys vaikuttaa hyvin todennäköiseltä. Viime vaaleissa demarien täpärästi saaman kolmannen paikan otti lopulta Heidi Viljanen, joka ei saanut enempää kuin ainoastaan parituhatta ääntä. Nyt mahdollisuuksia nousta listan toiselle sijalle voi hyvin auttaa se, kun Rauman seudulla on useita ehdokkaita nyt jakamassa Salosen ääniperintöä, joten ääniä välttämättä saada nyt keskitettyä siellä tarpeeksi paljoa. Näistä kilpailevat siellä nyt ainakin Sari Seimelä ja Juha Viitala, mutta viimeksi melko lähelle päässyt Ari Reunanen voi myös kerätä osansa, joten mahdollisesti joku näistä ehdokkaista voi päästä nyt ainakin melko lähelle paikkaa.

Perussuomalaiset nyt jälleen melko vahvasti nousemassa demarien ohi vaalipiirin suurimmaksi puolueeksi, kun heti viime vaalien jälkeen europarlamenttiin valittu Laura Huhtasaari on taas ehdolla. Tämän ansiosta Perussuomalaiset voivat nyt saada lopulta kolmannen paikan, kun vahvasti ministeriksi tähtäävä Huhtasaari kahmii jälleen ison äänipotin ja vetää istuvat edustajat perässään. Nykyisistä edustajista Jari Koskela säilyttää helposti paikkansa, mutta varasijalta noussut Petri Huru voi päästä läpi myös kohtuullisen helposti, jos puolue saa nyt lisäpaikan. Sen sijaan Kokoomuksen odotettiin pitkään saavan toisen paikan, mutta nyt sen mahdollisuus kaatui melko pahasti siihen, että aiempi edustaja Sampsa Kataja joutui luopumaan ehdokkuudesta. Nykyinen edustaja Matias Marttinen säilyttää todennäköisesti paikkansa kohtuullisen helposti, mutta varapaikalle on tulossa nyt joko Mari Kaunistola tai entinen ministeri Anne Holmlund.

Keskusta menetti puolestaan viime vaaleissa hyvin täpärästi lopulta toisen paikkansa, koska tuolloin eduskunnasta jäivät pois vanhat konkariedustajat Kauko Juhantalo ja Timo Kalli. Jälkimmäisen tytär Eeva Kalli nousi melko näyttävästi eduskuntaan ja otti puolueen ainoan paikan, mutta nyt uudelleenvalintaa voi pitää hyvin todennäköisenä, kun hänet valittiin lopulta eduskuntaryhmän johtoon. Kalli saattaa nostaa selvästi äänimääräänsä ja voi kerätä nyt selvästi eniten ääniä, joten puolueen todennäköisesti ainoa paikka on melko varmasti menossa taas hänelle. Vasemmistoliitto saa todennäköisesti pidettyä yhden paikan edelleen kohtuullisen helposti, vaikka nykyinen edustaja Jari Myllykoski jättää nyt eduskunnan, joten luultavasti paikan saa viimeksi melko lähelle päässyt Raisa Ranta.

Paikkaennuste:

Perussuomalaiset, 3

SDP, 2

Kokoomus, 1

Keskusta, 1

Vasemmistoliitto, 1