Vaarassa: Veera Ruoho, Raija Vahasalo, Eerikki Viljanen, Arja Juvonen, Veronica Rehn-Kivi, Sinisten edustajat sekä Harry Harkimo ja Paavo Väyrynen

Vahvoilla: Mervi Katainen, Riikka Purra, Matti Putkonen, Esko Seppänen, Inka Hopsu, Sirpa Kauppinen

Kokoomus pysyy näissäkin vaaleissa selvästi Uudenmaan vaalipiirin suurimpana puolueena, kun se tulee samaan vähintään yhdeksän paikkaa, mutta yksi lisäpaikka on myös aika paljon mahdollinen. Kokoomus on kuitenkin menettänyt vanhoista edustajista myös ääniharavan Alexander Stubbin, minkä lisäksi Hjallis Harkimo lähti myöhemmin puolueesta. Nyt oman liikkeensä perustaneelle Harkimolle läpimeno tulee olemaan haastavaa, mutta saattaa hyvällä tuurilla kuitenkin onnistua. Stubbin vanhoja ääniä taas menee ainakin Kai Mykkäselle, joka pääsi nyt heti ensimmäisellä kaudellaan ministeriksi. Myös vanhoja naisedustajia on jäänyt pois eduskunnasta, jolloin espoolaiset Pia Kauma ja Mia Laiho saattavat hyvinkin päästä jatkamaan eduskunnassa. Sen sijaan Raija Vahasalon äänimäärät ovat jo pitkään olleet laskussa, joten häntä tuskin valitaan tälläkään kertaa jatkoon. Jyrki Kataisen puoliso Mervi Katainen saattaa nyt olla yksi puolueen uusista edustajista, mutta Perussuomalaisista loikanneelle Veera Ruoholle paikka jäänee haaveeksi.

Demarit ottavat Uudenmaan vaalipiirissä ainakin yhden lisäpaikan, mutta myös toinen lisäpaikka voi olla ihan lähellä. Antti Rinne kilpailee nyt ääniharavan tittelistä, mutta omassa puolueessakin Antti Lindtman kilpailee ykköspaikasta hänen kanssa. Puolueen kahdesta istuvasta naisedustajasta Maarit Feldt-Ranta jää ainakin välillä pois eduskunnasta, jolloin hänen paikalle on tarjolla puolueen listalla useita naisia, mutta näistä ainakaan Arja Alho tuskin onnistuu enää yllättämään. Sen sijaan eläkeläisten äänistä kilpailee demareissa Kimmo Kiljunen, jonka näkyvä ja kohuttu toiminta eläkeasioissa ei tuo ainakaan paljoa nuorempien ääniä. Vasemmistoliitossa puolestaan Esko Seppänen palasi vielä mukaan taistelemaan, jolloin hän voi taas imuroida monien tyytymättömien ihmisten ääniä, mutta tuskin enää ihan entisissä voimissaan. Jos Helsingistä oleva Seppänen ei kuitenkaan enää nyt menesty kummoisella tavalla, niin hänen sijastaan Pia Lohikoski ja Jussi Saramo voivat olla puolueen kaksi läpimenijää.

Vihreät ovat puolestaan tällä hetkellä niin kovassa nousussa, että näille on tulossa vähintään kaksi lisäpaikkaa ja ehkä jopa kolmas. Puolueen ääniharavaa on vaikea ennustaa, mutta Espoon kuntavaaleissa Inka Hopsu päihitti viimeksi selvästi Jyrki Kasvin, mutta nyt molemmat ovat luultavasti menossa läpi. Vihreät voivat hyvin saada edustajan myös Vantaalta, josta selvästi vahvin ehdokas on kuntavaaleissa paljon ääniä kerännyt Sirpa Kauppinen. Nykyisistä edustajista puolestaan Jani Toivola päätti jäädä pois, mutta nyt julkisuuden henkilöistä yrittää hänen tilalle Pirkka-Pekka Petelius, joka saattaa jopa onnistua keräämään hyvin ääniä. Kolme kautta eduskunnassa istuneen Johanna Karimäen äänimäärät ovat olleet vähän heikompia, joten hän joutuu nyt kilpailemaan paikasta mm. Tiina Elon ja Saara Hyrkön kanssa. RKP taas on menettämässä viimeksi ottamansa lisäpaikan, kun puoleen ääniharava Carl Haglund lähti jo nopeasti politiikasta, joten hänen tilalle noussut Veronica Rehn-Kivi on vaarassa nyt pudota.

Perussuomalaisille on tulossa nykyisen kannatuksen perusteella vähintään neljä paikkaa, joille on tarjolla myös runsaasti uusia ehdokkaita. Vahvan linjan konservatiivi Mika Niikko pääsee hyvin varmasti uudelleen, minkä lisäksi myös Leena Meren poliittinen ura on edennyt näyttävästi. Sen sijaan Arja Juvonen on mielipiteiden vuoksi hankala yhtälö Perussuomalaisissa ja nyt vaarassa pudota, koska myös viime kuntavaaleissa hänen äänimääränsä laski. Juvosen tilannetta ei lisäksi ainakaan paranna se, kun hän ehti lähteä jo hetkeksi Perussuomalaisista ja kääntyi lopulta takaisin. Perussuomalaisten uusista ehdokkaista vahvaa nousua tekee ainakin Riikka Purra, joka on ollut jo näkyvästi esillä ja tullut puolueen sisällä tunnetuksi. Lisäksi vahvoilla on ainakin Matti Putkonen, joka voi myös kalastella ääniä samoilla vesillä demarien kanssa. Keskusta menettää nyt vähintään yhden paikan, mutta kolmaskin paikka tulee nyt olemaan tiukassa. Antti Kaikkonen ja entinen pääministeri Matti Vanhanen keräävät puolueelle kuitenkin hyvin ääniä, mutta viimeksi tarkastuslaskennassa kansanedustajaksi tullut Eerikki Viljanen joutuu näissäkin vaaleissa tiukoille.

Sininen tulevaisuus voi kannatuslukemien perusteella jäädä nyt ilman paikkaa, kun myös Timo Soini päätti lopettaa eduskuntatyön. Sinisille voi kuitenkin tuoda yhden paikan Sampo Terho, joka siirtyi ehdolle Helsingistä ja saattaa nyt pelastaa uransa politiikassa. Sen sijaan Jussi Niinistö on joutumassa pois eduskunnasta, minkä lisäksi näin tulee varmasti käymään Simon Elolle. Soinin luopuminen voi auttaa hyvin myös Kristillisdemokraatteja, joiden edustaja Antero Laukkanen voi tavoitella Soinin vanhoja ääniä ja päästä taas läpi. Lisäksi Soinin luopumisesta tulee varmasti hyötymään Paavo Väyrynen, joka vastoin odotuksia saattaa vielä kerätä läpimenoon tarvittavan äänimäärän. Väyrynen on taas niin hyvässä vauhdissa näissäkin vaaleissa, että lopulta hän saattaa vielä yllättää ja menestyä taas hyvin.

Arvioidut paikat:

Kokoomus, 9

SDP, 7-8

Vihreät, 5-6

Perussuomalaiset, 4

RKP, 3

Keskusta, 3

Vasemmistoliitto, 2

Kristillisdemokraatit, 1

Siniset, 1

Tähtiliike, 0-1

Liike Nyt, 0-1

yhteensä 36 paikkaa